Kategoriat
Uncategorized

TPS – Tapahtumat ja ottelut

Jääkiekko on vauhdikas ja intensiivinen laji, ja se on todella näkynyt myös TPS:n viimeaikaisessa uutissyötteessä. Uutiset ovat erityisen meheviä, herättäähän TPS ihmisissä suuria tunteita niin Turussa kuin Turun ulkopuolellakin. Viime kuukausien aikana TPS on kärsinyt loukkaantumisista ja taistellut viimeiseen hikipisaraan asti otteluissa muun muassa Lukkoa vastaan. Kauden alku ei ole ollut joukkueelle se paras mahdollinen, ja TPS onkin valunut aivan sarjataulukon alapäähän. Suodaan silmäys sille, mitä joukkueelle on tällä kaudella kuulunut.

Liiga-avaus

Liiga logoKauden 2019-2020 liiga-avauksessa oli tunnelma kohdillaan, kun kausi korkattiin TPS:n kotikaukalossa Gatorade Centerillä ottelussa Porin Ässiä vastaan. Ennen ottelun alkua Sport Barissa nähtiin TPS:n jalkapallojoukkueen peli suorana Oulusta Happy Hour -juomien kera. Avausottelua varten oli viritetty melkoinen show, ja kaikenlaista maukasta kisaevästä ja -juomaakin turkulaisille riitti.
Ottelussa vierailevat Ässät pelasivat hyvin ja veivät isännöintijoukkueen 1-3 -tappioon. Ässät avasivat pistetilin jo kuuden minuutin kohdalla, kun TPS menetti kiekon oman maalinsa takana ja pienen syöttelyn jälkeen olivat Porin Ässät säkittäneet Gatorade Centerin ensimmäisen maalin kaudelle 2019-2020.

Toinen erä ei juurikaan tuonut lohtua turkulaisille, vaikka TPS:n hyökkäyspeli olikin varsin vauhdikasta. Ässät kuitenkin puolustivat tehokkaasti ja onnistuivat lopulta jopa nostamaan johtoasemansa lukuihin 0-2 vastahyökkäystilanteen päätteeksi.
TPS ei todellakaan aikonut luopua ottelusta näin helposti ja aloittikin viimeisen erän varsin energisesti – ja vieläpä ylivoimalla. Tätä myös hyödynnettiin, ja erä saatiin korkattua ruotsalaisen Anton Holmin kauniisti maalin yläkulmaan sijoitetulla maalilla. Pelin tasoituksen häämöttäessä horisontissa TPS:n energiatasot räjähtivät katosta läpi ja kavennusmaalia yritettiin raivokkaasti. Ässien puolustus kuitenkin koveni jälleen eikä toista maalia enää saatu. Ottelu sinetöitiin Ässien kolmannella maalilla, joka iskettiin tyhjään maaliin ottelun loppumetreillä.

Epäsuotuisasta lopputuloksesta huolimatta ottelusta jäi tuskin kovin monelle paha maku suuhun, sen verran suurella innostuksella uusi lätkäkausi potkaistiin käyntiin – ja yrityksen puutteesta mustavalkoisia turkulaisia ei missään nimessä voinut syyttää.

TPS – Lukko 25.10.

Yksi tähänastisen kauden jännittävimmistä otteluista nähtiin lokakuun 25. päivä Raumalla, kun TPS kohtasi isännöintijoukkueen Lukon. Ottelu oli joukkueiden kolmas tapaaminen tällä liigakaudella. Lukko oli voittanut selvin numeroin molemmat aikaisemmat kohtaamiset, joten TPS syyhysi päästä tasoittamaan tilejä.

Ensimmäinen erä alkoi rajusti ja ensimmäinen jäähy määrättiin TPS:lle ennen kuin peliä oli pelattu minuuttiakaan. Lukko ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään välitöntä ylivoimaa. Eipä kulunut montaakaan minuuttia, kun Lukkokin pääsi marssittamaan pelaajansa jäähylle. TPS rankaisi peli-isäntiä ylivoimatilanteesta Lauri Pajuniemen kauniilla maalilla.

Toisessa erässä Lukko iski takaisin – myös ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Toisen erän maalin arkkitehtinä oli Toni Koivisto. Tilanne kolmanteen erään siirryttäessä oli jännittävä 1-1. Jos ensimmäinen erä oli TPS:n, niin toinen erä oli selvästi Lukon hallinnassa.

Kolmas erä oli huomattavasti tasaisempi, eikä uusia maaleja nähty. Jatkoaikakaan ei tuottanut tulosta kummallekaan osapuolelle, joten pelin ratkaisu jäi voittomaalikisan ratkaistavaksi. Kisa oli tiukka taistelu tiukan pelin päätteeksi, mutta lopulta Lukko vei pelistä kaksi pistettä Robin Pressin onnistuneen laukauksen turvin.