Kategoriat
Uncategorized

TPS – pelaajaliikenne

TPS:n riveissä on tapahtunut viimeaikoina runsaasti mielenkiintoisia muutoksi – sekä varsinaista pelaajaliikennettä että loukkaantuneiden pelaajien menemisiä ja palaamisia. Tutustu Palloseuran uusimpaan pelaajaliikenteeseen ja tapahtumiin tämän artikkelin avustuksella.

Topi Nättinen palaa kaukaloon

Uusimpina pelaajakuulumisina on TPS ilmoittanut, että nuori pelintekijä Topi Nättinen on palautunut alkukauden loukkaantumisestaan ja on valmis palaamaan takaisin pelin tiimellykseen. TPS ilmoitti 9. päivä marraskuuta, että viimeiset kaksi viikkoa harjoittelua uudestaan aloitellut Nättinen on valmis palaamaan tositoimiin pelinrakennuspaikalleen.

Nättinen liittyi joukkueeseen kauden alussa, mutta ehti pelata vain viisi peliä, ennen kuin loukkaantui ikävästi Tapparaa vastaan pelatussa ottelussa. Vaikka Nättisen loukkaantuminen heti kauden alkuun olikin ikävä uutinen, on alun perin Jyväskylästä kotoisin oleva pelaaja onnistunut suhtautumaan asiaan melko positiivisesti. Loukkaantumisaikana Nättinen otti etäisyyttä jääkiekkoon, mutta treenasi kuitenkin jatkuvasti. Ehtipä hän myös toimia TPS:n radioselostuksien kommentaattorinakin. Pelaajan mukaan kokemus oli positiivinen, ja hänen mielestään oli mukavaa päästä näkemään seuran peli hieman toisenlaisesta näkökulmasta. Myös radioyleisön mielestä oli varmasti hienoa saada paikalle joukkueen nykyisen arjen tunteva kommentaattori. Nyt pelikuntoon palattuaan on Nättisellä suuri into päästä takaisin kaukaloon.

Ruotsalaista vahvistusta puolustuspäähän

Marraskuun suuriin uutisiin kuuluu ehdottomasti se, että TPS on ilmoittanut vahvistavansa puolustuspeliään tuoreella pelaajalisäyksellä. Lisäys on kokenut ruotsalaispuolustaja Christoffer Persson, joka liittyy TPS:ään HV71:n tiimistä. Sopimus on toistaiseksi vain lyhytkestoinen: Persson liittyy Gatorade Centerin kokoonpanoon maaottelutauon jälkeen, ja poistuu nykyisen sopimuksen puitteissa jo joulukuun puolivälissä. Vaikka sopimus onkin toistaiseksi vain kuukauden mittainen, on selvää, että tilanne arvioidaan uudelleen ensimmäisen sopimuksen päättyessä. Jos pelaajan ja joukkueen yhteistyö sujuu hyvin, saattavat mustavalkoisten kannattajat päästä näkemään Perssonin monipuolista puolustustyöskentelyä vielä joulukuun jälkeenkin.

Juuri monipuolinen puolustuspelaaminen on se tekijä, joka rohkaisi joukkuetta allekirjoittamaan sopimuksen Perssonin kanssa. Pelaajan mainetta tukee se, että hän on osallistunut jo useamman menestyneen joukkueen toimintaan. Ruotsin mestaruuksia miehelle on ehtinyt kertyä jo kaksi kappaletta. TPS:n suunnalta on kuulunut huhua siitä, että mahdolliset uudet pelaajahankinnat ovat jatkossakin joukkueen taustalla pyörivän tiimin suuren huomion keskipisteenä.

Uusi päävalmentaja

Marraskuun alussa TPS ilmoitti, että Kalle Kaskinen on vapautettu päävalmentajan tehtävistä. Päätös oli HC TPS:n toimitusjohtajan mukaan pitkällisesti ja huolella harkittu. Hän kertoo, että tilannetta on arvioitu jo pidemmän aikaa, mutta että valmennuksellinen tilanne on lopulta muuttunut kestämättömäksi.

Päävalmentajan työtehtävät ottaa vastuullensa Jyväskylästä lähtöisin oleva Marko Virtanen. Hänen on tarkoitus jatkaa tehtävässä kauden loppuun saakka. Virtasella on myös aiempaa kokemusta päävalmentajan tehtävistä. Hänen viimeisin työpaikkansa oli JYPin päävalmentajana. Virtasen valmennustyö oli ilmeisen onnistunutta, sillä hänen luotsauksessaan JYP onnistui voittamaan Champions Hockey Leaguen. JYPin leivissä hän on ehtinyt tutustua myös vasta nyt loukkaantumisensa vuoksi kaukaloon palanneeseen Topi Nättiseen, joka on ilmaissut odottavansa positiivisen mielin Virtasen valmennuksessa työskentelemistä.