Kategoriat
Uncategorized

Jääkiekkoharrastus lainarahalla

Jääkiekko harrastuksenaJääkiekko on monipuolinen ja vauhdikas harrastus, joka on monen suomalaisen mieleen, vaikkakin melkoisen kallis sellainen. Etenkin penkkiurheilun muotona jääkiekko nauttii maassamme valtavaa suosiota ja monet vähävaraisemmatkin haluaisivat lapsilleen tämän harrastuksen mahdollistaa.

Ei ihmekään, sillä jääkiekko on nopeatempoinen ja vaihteleva peli, jossa on paljon dramatiikkaa ja jännittäviä tilanteita. Jos harkitset jääkiekkoharrastuksen aloittamista lainarahalla, ei sinua tuskin tarvitse juurikaan vakuutella jääkiekon hauskuudesta – onhan pelin viehätys varsin helposti havaittavissa. Jääkiekon katsominen on hauskaa puuhaa, mutta sitäkin hauskempaa on sen pelaaminen. Innokas jääkiekkofani voi toki saada suonet täyteen adrenaliinia jo jännittävän ottelun seuraamisesta, mutta mikään ei voi täysin vastata itse kaukalossa luistelemisen tuottamaa jännitystä. Jääkiekossa pääsee haastamaan itsensä niin fyysisesti kuin henkisestikin, ja siksi sitä ei voi muuta kuin suositella lämpimästi.

Jääkiekkoharrastuksen aloittaminen lainarahalla

Monet aloittavat jääkiekon jo lapsena tai nuorena, ja nuoruus onkin erinomainen aika ryhtyä urheilemaan. Urheilu pitää ruumiin terveenä ja mielen virkeänä, ja jääkiekko haastaa kehoa monilla eri tavoilla, sekä kestävyyskunnon että lihaskunnon osalta. Siksi jääkiekko sopiikin hyvin tavaksi ruokkia nuoren liikkujan toiminnan tarvetta. Nuorena aloitettu harjoittelu voi johtaa hienoihin tuloksiin, ja lähes kaikki huippuluokan jääkiekkoilijat ovatkin aloittaneet harrastuksen jo todella nuorella iällä.

Harrastus on melkoisen kallis, koska varusteet ja jäävuorot maksavat melkoisen paljon. Sen takia usein vähävaraiset perheet eivät pystykään lapsilleen tätä lajia tarjoamaan, vaan jalkapallo tai jokin muu halvempi laji vie usein voiton.

Aivan kuten asuntojakin varten otetaan lainaa, niin lainaa voidaan ottaa myös harrastuksia varten, mutta tätä emme missään nimessä suosittele. Velkaantuminen lasten harrastusten takia ei ole järkevää, joten se vaihtoehto kannattaa unohtaa, vaikka joltain vertailusivulta, kuten esimerkiksi Halvin Laina -sivustolta kohtuuhintaisia kulutusluottoja löytäisikin.

Jääkiekko sopii kuitenkin kaikenikäisille vauhdikkaasta ja vaativasta urheilusta innostuneille. Jääkiekon voi aloittaa hyvin myös vanhemmalla iällä. Suomessa puitteet harrastuksen aloittamiselle missä iässä tahansa ovat erinomaiset. Etenkin suuremmissa kaupungeissa on monia, eri ikäluokille ja taitotasoille suunnattuja seuroja, joten jokainen löytää varmasti itselleen sopivan seuran. Harrastuksen voi aloittaa niin kilpa- kuin harrasteseurassakin, omasta taitotasosta ja kiinnostuksesta riippuen. Jos varsinaiseen seuraan liittyminen tuntuu liian suurelta askeleelta, onnistuu jääkiekkoilu myös täysin omaehtoisesti. Monissa kunnissa on vapaa pääsy ulkojäille, toisinaan jopa sisähalliin, ja peliseuraa tuskin on vaikea löytää.

Jos jostain poikkeuksellisesta syystä omasta lähipiiristä ei löydy innokkaita osanottajia höntsypeleihin, voi jäille mennä jopa itsekseen. Monesti paikalla on muitakin, jotka pelailevat jääkiekkoa omaksi huvikseen, ja jotka ottavat mielellään peleihinsä mukaan uuden pelaajan. Vaihtoehtoja harrastuksen aloittamiseen siis löytyy, joten jääkiekon aloittamista ei missään nimessä tarvitse pelätä.

Jääkiekkoon tarvittavat varusteet

Kilpatason jääkiekkoilija tarvitsee melkoisen satsin kaikenlaista varustetta. Vapaa-aikanaan jääkiekkoileva voi päästä jo huomattavasti vähemmällä, mutta oman pelimukavuuden ja perusturvallisuuden kannalta muutamat välinehankinnat ovat joka tapauksessa välttämättömiä. Lienee sanomattakin selvää, että jokainen jääkiekkoilija harrastelijasta ammattipelaajaan tarvitsee luistimet ja mailan, tosin näidenkin laatuun kannattaa kiinnittää huomiota. Huonot luistimet aiheuttavat hiertymiä ja yleistä epämukavuutta. Pahimmassa tapauksessa ne jättävät nilkat tukematta ja seurauksena voi olla nyrjähdys, joka pistää kiekkoilijan pois pelistä hyväksi toviksi. Myös hyvän kypärän pitäisi olla itsestäänselvyys, sillä ilman kypärää pelaaminen on valtava turvallisuusriski – aivotärähdyksen tai muun vamman vaara kasvaa siinä määrin, että urheilun positiiviset terveysvaikutukset kalpenevat sen rinnalla. Näillä kolmella perushankinnalla: luistimilla, mailalla ja kypärällä pääsee alkuun, jos haluaa pelata jääkiekkoa vain rennosti harrastusmielessä. Jos sen sijaan haluaa pelata minkäänlaisessa kilpailullisessa seurassa, kasvaa ostoslista melkoisesti. Tällöin tarvitaan muun muassa polvi-, kyynärpää-, hartia- ja kaulasuojia. Myös hammassuojien merkitys korostuu. Toki kaikki nämä ovat varusteita, jotka soveltuvat hyvin myös harrastejääkiekkoon, sillä jokainen ylimääräinen varuste lisää pelin turvallisuutta ja siten myös sen nautittavuutta.